Nu är Semmeltider

En Vårvinterdelikatess kallar vi Semlan – vi gör den varje dag från början av januari  och fram till påsk. Det är ett energirikt och mättande mellanmål som passar så bra efter en vinterpromenad och vid massor av andra tillfällen också för den delen.. Den består av en mjuk bulle med mycket kardemumma, i vilken vi fyller vår egna speciella mandelfyllning (till vilken vi använder finaste spansk mandel som vi rostar först), och så nyvispad grädde och lite florsocker ovanpå locket. För den som så vill serverar vi den med varm mjölk. Semlan finns i tre storlekar: stor, mellan och mini. Vill du ha laktosfri grädde eller mandelfri fyllning (hallonsylt eller vaniljkräm),  går det för det mesta bra att ordna, säg helst till i förväg. Välkommen att prova årets semlor!

Det här inlägget postades i Kaffebröd. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nu är Semmeltider

  1. Johan P. skriver:

    Ja! Vad glad jag är att det finns semlor nu!