Allergi/Intolerans

Vi har inte möjlighet att helt garantera frånvaro av enskilda substanser som kan vara allergena – som tex. gluten, ägg och nötter. Alla våra produkter tillverkas i samma lokaler och med samma maskiner som det ordinarie sortimentet. Vi redogör gärna för vilka ingredienser bakverken innehåller, men vi vill upplysa om att alla våra bakverk tillverkas i samma lokaler, och att det därför kan finnas spår av allergena ämnen, t. ex. gluten, laktos, mandel och nötter i våra produkter.

Vi har fr.om. dec 2014 börjat samarbeta med ett bageri som tillhandahåller glutenfritt bröd och kaffebröd, till viss del också laktosfritt. Det är Heléns Glutenfria i Örebro som kommer med frysta leveranser minst en gång i månaden. Därför kan vi nu t.ex. erbjuda glutenfria semlor. Säg även till om du vill köpa hela förpackningar av dessa produkter. Det kommer finnas prislista i butiken på dessa produkter.

GLUTEN finns i allt mjöl och ska inte ätas av de som är allergiska mot gluten. Vi bakar själva inte  glutenfritt bröd, men en del av det övriga sortimentet är glutenfritt.

LAKTOS i mjölkprodukter är också en allergen substans. Om önskemål finns använder vi t.ex. laktosfri grädde, mjölk och laktosfritt margarin.

MANDEL & NÖTTER – Mycket i vårt sortiment innehåller inte mandel eller nötter, tveka inte att fråga oss om du är osäker. OBS! Det kan dock finnas spår av mandel och nötter i alla våra produkter.

Tveka inte att ta kontakt med oss om du är allergisk och undrar om vad du kan/inte kan äta!

Kommentarer inaktiverade.