Högtider

Årets alla högtider liksom Livets alla bemärkelsedagar speglas väldigt mycket i det vi gör på Mazarin. Här några exempel.

Semlor

Semlan har vi utvecklat till en Vårvinterdelikatess. Semlan är ett älskat bakverk och vi vill göra det allra bästa av den.
Vi bakar mjuka bullar med mycket kardemumma.
Vi köper in hel oskalad spansk ekologisk mandel, som vi rostar och hackar och tillsammans med fin ekologisk mandelmassa blir det en härlig fin semlefyllning. Svensk, ekologisk nyvispad grädde därtill och så lite florsocker gör vår älskade semla komplett.
Vi tillverkar den i två storlekar och på begäran kan vi fylla den med vaniljkräm eller vår hemkokta hallonsylt för de som är allergiska. Glutenfria bullar finns för de som önskar.
Semlor tillverkar vi från det att vi öppnar efter juluppehållet fram till påsk- därav det mycket passande namnet Vårvinterdelikatess. I år är fettisdagen den 16/2 - då bakar vi extra många, beställ gärna i förväg om du vill ha många.

Påsk

Till Påsk blir det en hel del choklad - halva och hela ägg fyllda med praliner och marsipankycklingar. Men också tårtor med påsktema.

Lucia

Lussekatter och pepparkakor hör till Luciafirandet. Vi bakar båda bakverken hela december, men det kulminerar på luciadagen när man både hemma och på arbetsplatser vill fira med lussekatter och pepparkakor, ofta dessutom tidigt på morgonen - vi försöker se till så att alla ska få och det blir en hektisk men rolig och högtidlig stämning i vårt bageri liksom i alla bagerier den dagen.

Student

Skolavslutningar firas med en hel del tårtor. Men framförallt är det Studenten som har blivit en stor tårtdag. Vi gör en extra god och speciellt dekorerad studentmössetårta - innehållet ungefär som en prinsesstårta, men den innehåller också hallonmousse; till utseendet som en studentmössa dekorerad med marsipanrosor och och första strofen av studentsången skriven ovanpå tillsammans med namnet på studenten.

Jul

Saffran i lussekatter, Saffran i bullar, Saffran i flätor, Saffran i skorpor - det blir en hel del Saffran. Och så:
Pepparkakor
Fruktkakor
Chokladpraliner
Marsipan

Det är härliga dofter och smaker under hela julmånaden December i vår bageriverkstad. Vi brukar ha öppet fram till dagen före julafton och sedan stängt i mellandagarna.

Alla Hjärtans Dag

Vaniljhjärtan , Chokladpraliner och Alla Hjärtans Dag-bakelser fyller vi montrarna med den 14:e februari - Alla Hjärtans Dag.