Om Mazarin

1994 startade vi, Ulla Britt och Dinos Mazarakis, Bageri Mazarin  i Bro. Det var det enda bageriet och konditoriet med egen tillverkning i Upplands-Bro kommun. Vi började tillverkningen i liten skala och är fortfarande förhållandevis små. Men vi har alltid haft ambitionen att ligga på topp med både service och kvalitet. 

Hantverk med Känsla och Kvalitet

Vi använder de bästa råvaror vi kan få tag på och tillverkar allt i våra egna lokaler. Vispgrädden i semlor och tårtor likaväl som mjölken till kaffet och i kaffebrödet är svensk, ekologisk. Hallonsylten i tårtor, katalaner och syltkakor kokar vi själva. Svenskt smör i oscartårtorna, chokladbiskvierna likaväl som i småkakorna - det känns när det smälter i munnen!

Vi använder klassiska recept som vi sedan varierar på vårt eget sätt. Det är inte bara chokladsigillet på varje tårta, utan också smak och utseende som gör att man känner igen en tårta från Mazarin. Vi låter stunden, säsongernas råvaror och inspirationen bli medskapare i resultatet.
1996 belönades vi med utmärkelsen Årets Företagare (utdelat av Företagarna och Upplands-Bro kommun). 2013 belönades vi med Damernas Stora Pris, (utdelat av Damernas Företagsbyrå). Vi drivs  att fortsätta och ständigt utveckla verksamheten tack vare allt positivt gensvar vi får från våra kunder, och av glädjen vi känner i att skapa goda och vackra bakverk.

Vi heter numera Mazarin, med tillägget Konditori & Bageri.

Våra kunder kommer från hela norra Stockholm. Tillsammans med övriga medarbetare anstränger vi oss för att göra Mazarin till det självklara valet för dig som vill ha dagsfärska, närproducerade och goda bakverk - känn dig alltid välkommen att besöka oss!

Butik, servering och musik

I anslutning till tillverkningslokalerna har vi både butik och kaffeservering. Serveringen har plats för ca 30 gäster inne och lika många ute. Till bakverken finns det espresso, latte, varm choklad med vispgrädde, smoothies och färskpressad apelsinjuice.

Vi har egentillverkad glass den varmare tiden på året. Som lunchalternativ erbjuder vi smörgåsar, pajer och sallader. Dagens tidningar finns att läsa.
Det går bra att boka en del av serveringen för mindre grupper - föreningar, företag eller andra grupper som vill träffas. Tidigare år har vi haft flera uppskattade konserter, för närvarande har vi inget inbokat men vi annonserar under Aktuellt. Dinos har några gånger i veckan kortare improviserade musikstunder under dagtid.

Musikundervisning för alla åldrar:
Pianisten Ira Mogilevsky ger lektioner vardagskvällar + söndagar i Mazarins lokaler (när bageriet är stängt). Är du intresserad av musikundervisningen - kontakta Ira:

Tel: 0737604722

[email protected]